Mulberi
Berinspirasikan siri The Biggest Loser dan beberapa cabaran yang rakan2 blogger lakukan, aku & beberapa org rakan forem berpakat untuk mencabar diri kami sendiri dengan Lose Weight Challenge (LWC).

Walaupon pada awalnya ade pihak yang menunjukkan perasaan tidak senang terhadap usaha kami ini, namun kami anggap ia sebagai satu cabaran & inspirasi untuk membuktikan bahawa InsyaALLAH usaha kami ini bakal membuahkan hasil..

**********************************************
Adalah dimaklumkan bahawa "Lose Weight Challenge" akan diadakan bermula 16 Nov. 2009.

Tujuan cabaran ini dianjurkan supaya kita sama2 dapat memotivasikan diri sendiri dalam usaha menurunkan berat badan secara sihat dan selamat. Dengan cara ini juga, ahli2 dapat saling memberi dorongan & sokongan antara satu sama lain.

Syarat2 penyertaan:
1. RM50/person akan dikenakan untuk menyertai LWC ini. Tujuannye supaya anda lebih komited, lebih serius dan berusaha dengan gigih untuk mencapat berat yg diidamkan. (Duit ni pon utk hadiah tauuu.. sebab tak dpt carik sponsor! Hehehe)
2. Anda memang berlebihan berat badan.. yg kurus cikeding tak layak!
3. Takde penyakit kronik, tidak pregnant
4. Cabaran ini akan berlangsung selama 3 bulan. Bermula 16 Nov 2009 sehingga 16 Februari 2010.
5. Sebarang produk pelangsingan adalah TIDAK DIBENARKAN.
6. Kaedah menurunkan berat badan: Menjaga pemakanan dan melakukan senaman, tak kisahla nak jogging ke.. skipping ke.. jalan2 ke.. gym etc..
7. Blog personal akan disediakan untuk anda meng-update segala pemakanan harian anda. Nak letak ape2 berkaitan usaha anda menurunkan berat badan juga adalah dialu2kan, seperti tip senaman yang berkesan, resepi2 menu sihat dan sebagainya lagi
8. Jika dalam tempoh cabaran ini berlangsung dan anda disahkan terpregnant atau pon jatuh sakit.. anda dibenarkan untuk menarik diri dari cabaran ini. Wang akan dikembalikan (jgn risauu beb!)
9. Anda dinasihatkan untuk mengutamakan kesihatan & keselamatan masing2.
10. Peserta yang paling byk dapat menurunkan berat badan dalam tempoh 3 bulan itu bakal menerima hadiah istimewa. Para peserta yang lain juga akan diberikan hadiah penghargaan.
11. Tarikh tutup penyertaan: 15 Nov 2009.
12. Utk details, sila ke http://youarewhatyouthinkyouare.blogspot.com/2009/11/lose-weight-challenge-lwc.html
7 Responses
  1. ana Says:

    mu dah slim nak kurus cemana lagi la mul oooiii


  2. Mulberi Says:

    Ku dah kurus??
    Kalo dah kurus tak yah laaa ku nak susah payah camni neisya oiii


  3. PUTUBAMBU Says:

    uih..berkobar-kobar ko mul..

    ko dah kurus..nak diet ape lagik..
    lain le cam aku ni


  4. Mulberi Says:

    Ala Put.. bukan nak kurus cam ratu kebaya pon.. just nk turunkan berat yg terlebey2 ni je.. hikhikkkk


  5. iNa Says:

    yeah..go mul...go ...chaiyok2....


  6. Mulberi Says:

    Thanxxxxxxx Inaaaa.. MmMmUAAaaaaahhhhhhhhhh!!
    Hehehhe



Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...