Mulberi
Dok godek2 pc tadi, terjumpe lak gambo nihhh.. kehkeh.. Nmpk tak perbezaan antara gambo ni, dgn gambo lagi satu?




Ye la.. gambo 1st, gambo aku sorang.. gambo 2nd, gambo aku dgn encik abe sayang.. Tp tgkla pose ala2 model tuu.. korang jgn gelak tauu.. aku gelak takperrr.. wakakakaaaaa

Nilah kisahnye aku nak citer..
Seingat aku, last time aku bermekap ialah mase aku kawen dulu tu.. dah dkt 9 tahun dahh.. So sempena adik ipar aku nak kawen hari tu, aku ckp dgn hubby, aku nak blajo mekap balik.. Tp nak amik kelas tu, tak koser le akuu.. nk mekap kat kedai.. byk lak blanjernye nnti.. ade berapa event daa.. lagipon aku tak byk mase nak menunggu kat saloon tu..
So dgn sokongan suamiku yg tersayang.. aku pon blajo le mekap.. nak tau aku blajo kat mane? Meh sini aku tunjukkk



So itulah hasilnyaaa.. Tp tak le secantik mane.. Tp.. kire ok la kannnn... hehe.. sebagai permulaan.. at least tercover le bekas2 jerawat & jeragat kat muke aku tuu.. huhuuu.. nak kasik cantik sebijik macam muke amoi dalam video tu, tak dapekla makcik nak ikut.. kang laki den memoghap yo dok ghumah takmo gi kojo.. sapo yang susah???


Haaa.. anak dara ni pon nak inteprem jugak.. Takmo kalah dgn ibu die.. Heheee..

Tp seriously aku minat sangat dgn cara penyampaian Michelle Phan ni.. Senang nak faham and very the simple.. So agk2 kalo korang sesekali nak make over gi dinner ke.. try la video Michelle ni.. mesti puas hati punyerr wa cakap luuu
4 Responses
  1. neisya Says:

    wah mul....kalau tak cakap tu mul...sah ku ingat pelakon haleeda bertudung....cantik la mul mekap cengitu.....pic yg atas sekali tu pic yg sama ka?


  2. Mulberi Says:

    Yupp.. pic yg sama.. posing je lain.. kehkeh.. kaku kejung hubby dok suh posing mcm2 stail.. huhuuu


  3. Maizatul Says:

    wah....bleh berkongsi ilmu ni...kita bab makeup2 ni fail....setakat tepek bedak..n lipstik tu je yang greti.....kalu lebih2 nampak macam opera cina laks....hehehe


  4. Mulberi Says:

    Same le kite Mai.. Ehehe.. Ni kira percubaaan berani mati.. kalau tak menjadi hr tu, mau ku rebus segala alat mekap yg ku beli.. huhuuu


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...