Mulberi
Laaa... kejapnyee mase berlalu.. Pejam celik, pejam celik.. genap dah umur 33 tahun.. Sape2 yg baru tau umurku ini.. tak yahla nak panggil ahkak pulakk.. heheh.. malas la nak terase seniorr... kuikuikui..
Alhamdulillah, syukurrr sangat2 masih diberi kesempatan oleh ALLAH utk menghela nafas, menikmati tiap detik bersama insan2 tersayang.. dan rakan2 seperjuangan

Bukan ape.. kebetulan malam tadi aku & family keluar untuk ke Giant.. Sampai sahaja di area Tampoi, jalan mula jam.. Kebiasaannya, kalau dah jam camgitu, mesti ade sesuatu yg dah berlaku. Tiba2 nampak kereta peronda polis, dan org ramai berkumpul di tepi jalan. Nampak ade satu motor terbaring (buleh pakai ke perkataan ni?) kira2 200 meter dari sebuah lori yang besar. Tiba2 anak bujang aku menjerit "Ehh!! Ade darah!!!"
Ya ALLAH.. Depan2 mata aku nampak badan seorang lelaki dibawah tayar bahagian belakang lori tersebut.. Tayar lori tu betul2 berada di bgh tengkuk lelaki tu, dan kepalanya sudah bersepai macam buah tembikai.. Dgn kesan darah disana sini.. Cepat2 aku alihkan pandangan.. Tak sanggup rasenye nak tengok..

Sedih sangat.. aku cuma terbayang bagaimana perasaan keluarga yg menunggu2 kepulangan lelaki tu.. Lebih2 lagi kalau dia dah berkeluarga, ade anak kecik.. Mesti tertunggu2, mane le ayah tak balik2.. Isteri yg menanti dgn sabar utk makan malam bersama2.. Tapi rupe2nye si ayah/ suami sudah tiada lagiii..

Ajal maut di tangan Tuhan.. Jika sudah sampai masa kita dijemput, kita akan pergi juga menemuiNYA.. Namun apapun, moga2 kita semua.. keluarga2 kita.. sahabat2 dan yang sewaktu dengannya terselamat dari sebarang mala petaka atau pun bencana.. Amin ya Rabbal Alamin..

Ya ALLAH.. terima kasih atas nikmat yang tak terhingga yang telah KAU berikan selama ini.. Mudah2an tiap hela nafasku ini terisi dengan kebaikan.. Dan jika ditakdirkan KAU ingin menjemputku, mudah2an pergiku nanti jua dengan kebaikan..
9 Responses
  1. ira_kecik Says:

    ish ngerinyer...... sebelum tu kat area tampoi pon ada satu kren tersangkut kat bawah flyover perling tu.....


  2. ira_kecik Says:

    mul..... selamat hari lahir..... semoga panjang umur & dimurahkan rezeki & dikurniakan family yg bahagia...... sebagai hadiah tuk besday ko nie aku hadiahkan 2 tag tuk ko, jadi rajin2 la buat yer.....


  3. Mulberi Says:

    misteri la flyover tuu.. accident smlm pon dekat2 dgn flyover tu gakkk
    uwaaaaa iraaa.. smpai ati ko kasik hadiah tag..tp, ape2pon.. mekacihhh.. nnti sng2 aku buatleee.. huhuuuu


  4. Mai @ zareen Says:

    eeiihh...ngerinyer..ape2 pon mul...mai ucapkan happy bday to u...and happy anniversary to me..ekekee


  5. Mulberi Says:

    Thanx mai.. Happy anniversary 2u too.. Moga aman bahagia tenang sekeluarga.. dikurniakan rezeki yg melimpah ruah


  6. Iza Aziz Says:

    selamat hari lahir mul... moga Allah beri kebahagian, keselamatan dan kesihatan tuk ko n keluarga.



  7. Nieza Ishak Says:

    Mul,

    happy Belated besday bebehhhhhhhhhhh ..
    kalo aritue dapat jupe, ku belanja makan kek sepotonggggggg ..

    kena tunggu kami turun Jb la pulak lepas ni hekkk.



Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...