Mulberi
Ade nampak ape2 yg pelik pada handphone aku nihh?


Uwaaa.. Inilah yg sebenarnya.. Skrin handphone ku pecah!!! Sayang tauuu.. handphone ni hadiah birthday dr Mr. Hubby 3 tahun lepas. Walaupon dah out of date modelnya, namunku sayang bangetttt.. Tengok la tuu.. dah jadik corak cam tapak tangan alien pon aderr.. Nak sms/ baca sms pon dah tak nampak..Huhuuu.. Tp still bersyukur, masih boleh buat/ terima call..
Ni lah gara2 handbagku terjatuh mase nak amik tiket parking kat JUSCO.. Disebabkan tingkap keta dah rosak, aku terpaksa le bukak pintu keta mase nak amik tiket parking.. Buleh tak perasan handbagku terjatuh skali! Adehhh.. ape punye careless daaaa.. Sedar2 je handbag dah takde! Jantung bagai nak gugur rase, mintak anak sedara & anak bujangku berlari ke tempat tiket, tengok2kan kot2 le handbag tu masih disitu..
Alhamdulillah rezkiku masih ade.. Elok je beg tu "tertiarap" kat tepi tiang.. Tp bila cek dalam, tengok2 skrin hp ku dah pecahh.. Uwaaa.. belum cukup bulan lagi ni weiii.. Bekas cincin yg ade dalam beg pon turut pecah.. Sib baikla cincinnya tak ape2.. Firasatku, kemungkinan besar begku telah "dilenyek" oleh tayar kereta.. Samada tayar keretaku sendiri, ataupon tayar keta org lain yg nak amik tiket parking kat situ.. Tp Alhamdulillah sgt2, sekurang2nya begku dan segala dokumen penting masih selamat.. Mujurlah aku tak bawak kamera skali.. Kalau tidak, mau ku menangis 7 hari 7 malam.. Huk hukk..
Moralnya, letaklah handbag ditempat yg selamat!
6 Responses
  1. iNa Says:

    huhu..sadis... :( ..
    nasib hbg x ilang kan...
    sabar mul sabar...
    nti mtk encik hubby beli br ya...he...


  2. Nieza Ishak Says:

    adoii .. sib baik handbag nyer ada ...
    sadisssss mul .. dah la tengah bulan ni ..


  3. Iza Aziz Says:

    jgn sedih2.. nanti en hubby belikan h/phone n handbag yg baruuu....


  4. PUTUBAMBU Says:

    sib baik org tak 'sapu' handbag tu..

    takpe.. hp pecah..boleh suruh en. abg belikan yang lain... hehehe...


  5. Mulberi Says:

    Ina,
    Nieza,
    Iza,
    Put..
    Mekacih laaa.. Huhuu.. kena la belajar jadi org yg bersyukur kan.. Sekurang2nya takla aku kena buat report polis, gi batalkan ATM card, buat ic baru, etc perkara2 yg kena buat kalau handbagku ilang
    Mr. Hubby ckp, ganti dgn handphone Nokia yg RM99 tu buleh tak?? Hikhikk.. alaaa.. henpon tu takleh mms!! (kihkihh.. demand lak tuu!!)


  6. Zila Ahyak Says:

    tu maksudnyer nak dapat tepon baru lah tuh..


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...